RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Ljeti se u biblioteci više traži stručna literatura

Putem današnje ankete u Gradskoj bibliteci- Knjižnici Brčko Distrikta doznali smo da se više potražuje stručna literatura, iz razloga što u Brčkom živi ili stanuje nekoliko hiljada studenata koji ljetnji period koriste za pripremanje ispita.

Čitaonica u prizemlju Gradske Biblioteke- Knjižnice Brčko Distrikta je radnim danima puna, ima kapacitet 20 mjesta, a jedini problem je višak buke koja se dešava tokom zamjene knjiga, zbog male udaljenosti čitaonice. No, studenti su redom zadovoljni uslovima rada čitaonice i prezadovoljni naslovima knjiga koje ovdje mogu pronaći. Uglavnom se potražuje stručna literatura u zavisnosti od vrste studija, a ostali čitatelji biraju svoje omiljene autore, odnosno naslove.

Jasna Maglov

Lejla Hogić, bibliotekarka, kazala je da je velika frekvencija čitatelja i na odjelu za djecu i odrasle, a pretežno se traži školska lektira, zabavna literatura i svjetski bestseleri Parsonsa, Hoseinija, Brauna i drugih.

Inače, brčanska Gradska biblioteka ima preko 100.000 knjiga iz svih oblasti nauke, beletristike i zabavne literature. Korisnicima usluga Biblioteke sem literature da djecu i odrasle, čitaonice, štampe, na rasploganju je i korištenje interneta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Tri nova slučaja zaraze virusom korona

Radio Brčko

Međunarodni Dan Roma obilježen i u Brčkom

Admir Kadrić

Brčko: Mještani MZ 4. juli traže pod hitno postavljanje usporivača saobraćaja i iscrtavanje horizontalne signalizacije

Mirsad Zahirović