BrčkoKultura

Brčko: MJESEC KNJIGE u Biblioteci od 15.10 do 15.11.2020. godine

Manifestacija MJESEC KNJIGE, ove će se godine održati u Biblioteci – Knjižnici Brčko distrikta od 15.10. do 15.11. Učešće će uzeti poznati autori iz Bosne i Hercegovine i zavičajni pisci iz Brčkog.

Mjesec knjige počinje u petak 16.10. u 19.00  predstavljanjem autora iz Banjaluke Steve Grabovca, Milana Blagojevića, Adnana Šehića i Borisa Maksimovića. U četvrtak 29.10. u 19.00 sati publici u biblioteci će se predstaviti Damir Imamović sa moderatorom Ahmedom Burićem, dok će u ponedjeljak 02.11. u 18.00 predstavljanje imati brčak Boris Marić, skupa sa nekoliko drugih brčanskih zavičajnih pisaca. U petak 06.11. u 18.00 Faruk Šehić će predstaviti autore Lamiju Begagić i Senku Marić.

Lejla Hogić, djelatnica Biblioteke Brčko kazala je da Mjesec knjige ove godine zbog stanja pandemije neće imati regionalni karakter, ali da i dalje osnovna intencija ove manifestacije kulture ostaje razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju.

Organizator manifestacije je Udruženje ljubitelja umjetnosti Brčko distrikta – ULJUB u partnerstvu s Bibliotekom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button