RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Predstavljena knjiga “Kršćani u zemlji islama” fra Marinka Pejića

U organizaciji Hrvatsko kulturnog društva “Napredak” Brčko sinoć je u Brčkom predstavljena knjiga „Kršćani u zemljama islama“ fra Marinka Pejića.  Riječ je o zbirci priča o zemljama u kojima je autor uglavnom boravio, a koje su ranije objavljene u tiskanim i online časopisima Svjetlo riječi i Prometej.

” Zajednice Bliskog Istoka polagano nestaju, što me i potaklo da pišem seriju tekstova o tima zajednicama, koje su za nas prilično nepoznate, a čine neprocjenjivo blago kulture i različitosti. Htio sam da se to bogatsvo kulture, povijesti i teologije ne zaborave”, istakao je ovaj fratar, navodeći da je suživot na tamošnjem prostoru dobar sve dok se ne počnu uplitati politika, ekonomija, a nadasve stranci.

Bila je ovo prigoda, da se uz nazočnost predstavnika lokalne vlasti, vjeroučitelja, prosvjetnih djelatnika i ostalih gostiju, javnosti obrati i fra Mirko Jozić, predsjednik “Napretka”, uz poruku mira i suživota različitih naroda u miljeu međunardnih religija, a što ovo djelo i tematizira.

“Nadam se da će ova knjiga biti mali prilog nekom boljem razumijevanju međunarodnim religijama”, poručio je Jozić.

Knjiga „Kršćani u zemljama islama“ fra Marinka Pejića do sada je predstavljena u Sarajevu i Tuzli.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U susret ”Frančeskovim danima” u brčanskom “Napretku” održan koncert klasične glazbe

Radio Brčko

Brčko: Karnevalska povorka defilirala kroz grad

Radio Brčko

Brčko: Učenici trećih razreda srednjih škola učestvovali u radionici „Dnevnik Anne Frank“

Radio Brčko