RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Američki kutak i ove godine organizira brojne aktivnosti

Američki kutak u Brčkom, koji je osnovan prije 10 godina od strane Vlade Brčko distrikta i ambasade SAD u BiH, putem različitih projekata uspješno funkcionira u sastavu Gradske biblioteke- knjižnice. U četvrtak 4. februara planirana je treća radionica konverzacijskog engleskog u amfiteatru Ekonomskog fakulteta Brčko.

Voditeljica Američkog kutka u Brčkom Lejla Hogić kazala je da će 8. marta biti  obljetnica Američkog kutka i prilika da se ukaže na različite programe koji se rade u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država i State Departmenta u Sarajevu.

Od aktuelnih projekata Hogić je izdvojila blender radionicu konverzacijskog engleskog  jezika, koji se realizira u saradnji sa brčanskim Ekonomskim fakultetom, Univerzitet Istočno Sarajevo. Jedan dio programa će se raditi uz fizičko prisustvo učesnika sa pridržavanjem epidemiloških mjera, a biće korištena i on line platforma.

Lejla Hogić

„Američki kutak je uoči Nove godine bio dio takmičenja svjetske robotike za djecu,  a još su rađeni studijski programi iz obrazovanja, engleskog jezika, te stem radionice iz robotike, fizike i drugo“, navela je Hogić.

Iako je pandemija iznudila projete tipa on line platformi, vebinara, i drugih projekata koji se izvode putem IT tehnologije, Hogić je mišljenja da su ljudi ipak i dalje privrženiji fizičkom dolasku u Američki kutak, čitanju knjiga ili korištenju računara.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Biblioteka/knjižnica upisuje nove članove

Mirsad Arnautović

Uskoro u Brčkom projekcija kratkog filma “Zašto čitati”

Suvad Alagić

Brčko: Završena prva radionica pod nazivom „Mala škola čitanja“

Gorana Antić