BrčkoKultura

Institucije kulture u Brčkom prilagodile svoj rad trenutnim okolnostima

Iako djeluju u otežanim okolnostima, udruženja građana i institicije kulture u Brčkom nastoje uskladiti svoje aktivnosti s trenutnom situacijom izazvanom koronavirusom.

Sonja Đurović, kustosica Umjetničke galerije Brčko Distrikt BiH, izjavila je da je galerija zatvorena za posjetioce, a trenutno su aktivnosti orijentirane na administrativne poslove vezane za galerijsku zbirku. Gradska biblioteka je također od 18. marta zatvorena za čitaoce, a uposlenici su angažovani na obradi knjiga i inventarisanju.

– Sve Preporodove sekcije su trenutno su obustavile svoj rad, međutim imamo namjeru prilagoditi se novonastaloj situaciji. U cilju održavanja kontinuiteta aktivnosti, pokušat ćemo organizirati online nastavu u okviru naše Škole stranih jezika. Ovo vrijeme ćemo iskoristiti za uređivanje biblioteke i ažuriranje web-stranice. Sa nama je ovih dana i volonterka Razija Stefanović koja je procijenila da je ovakav vid angažmana u trenutnoj situaciji koristan i za nju i za Preporod – izjavila je Adisa Osmić, sekretar BZK Preporod Brčko Distrikt BiH.

Predsjednik HKD Napredak Fra Mirko Josić kaže da su aktivnosti Napretka svedene na minimum, tajnica i predsjednik po potrebi borave u prostorijama i strogo se poštuje naredba o zabrani okupljanja.

– Premda je rad svih Prosvjetinih sekcija obustavljen, društvo je pozvalo svoje članove da se prijave za volontiranje u Crvenom krstu Brčko Distrikta BiH te tako daju svoj doprinos zajednici u ovom teškom vremenu – istakao je predsjednik SKD Prosvjeta u Brčkom Dragan Tomić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button