RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Mjesec knjige u Brčkom počinje predstavljanjem Šime Ešića

Ovogodišnje obilježavanje Mjeseca knjige u Brčkom počinje predstavljanjem književnika Šime Ešića 17. oktobra (četvrtak) u 13.00 sati u Gradskoj bibliteci Brčko. Ukupno će biti predstavljeno pet autora iz BiH i Srbije.

Jasna Maglov, direktorica Gradske bibliteke kazala je da je „Čas sa pjesnikom“ Šimom Ešićem iz Tuzle prevashodno namijenjen učenicima brčanskih osnovnih škola, te pozvala i ostale naše sugrađane da svojim prisustvom podrže obilježavanje Mjeseca knjige u Brčko Distriktu.

U okviru obilježavanja  Mjeseca knjige u Brčko Distriktu  još će biti predstavljeni Mehmed Đedović (Tuzlanski kanton, Živinice), Hadžem Hajdarević (Sarajevo), Boris Marić (Brčko), Svetislav Paunović (Beograd) i Brankica Damjanović (Beograd).

Maglov je još napomenula je za vrijeme trajanja Mjeseca knjige  u našem gradu, učlanjenje u Gradsku biblioteku Brčko, besplatno.

Organizatori obilježavanja Mjeseca knjige su Gradska biblioteka i ULJUB Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Gradska knjižnica obilježila Svjetski dan dječje knjige

Radio Brčko

Брчко: Промовисана књига „Путовање кроз БиХ“

Миљана Ђурђевић

U sklopu obilježavanja Dana Distrikta u Biblioteci održana promocija knjiga brčanskih pisaca

Sanita Jerković Ibrahimović