RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Otvorena izložba slika deset brčanskih slikara u “Likumu”

U okviru obilježavanja 19 godina Brčko Distrikta BiH sinoć je otvorena izložba slika 10 brčanskih slikara koja sadrži 23 djela.

Izložbu je organizovalo Udruženje likovnih umjetnika „Likum“ Brčko, a izloženo je 23 rada 10 brčanskih slikara – Filipovića, Kukuljevića, Cifrićeve, barda Dimitrijevića, Medunića, Tošića, Đurovićeve, Muharemovića i Hrštića.

Izložbu je otvorenom proglasio dr. Aleksandar Đurić, šef vladine Službe za turizam.

Sonja Đurović, autor predgovora u katalogu i akademska slikarka, kazala je da je zajednički sadržilac motiva djela svih 10 slikara – Brčko.

Jusuf Muharemović, organizator izložbe i predsjednik brčanskog “Likuma” je naglasio da je ideja bila da domaći slikari iz Brčkog, u povodu rođendana Brčko Distrikta, naprave jednu zajedničku izložbu, što se na kraju i ostvarilo, uz popriličan interes likovne publike u našem gradu.

Nekoliko posjetitelja izložbe koje smo pitali za mišljenje o izložbi iznijeli su visok vrijednosni sud o ponuđenim djelima i kazali da ih privlače umjetnički prikazi grafita i pejzaža, autora i motiva Brčkog.

Izložba slika 10 brčanskih slikara u Udruženju likovnih umjetnika „Likum“ Brčko ostaje otvorena za posjetitelje naredne dvije sedmice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom otvorena izložba slikara Zorana Suvajca Zografa

Suvad Alagić

Uskoro izložba slika iz depoa Umjetničke galerije Brčko distrikta

Suvad Alagić

Brčko: Vemićeva postavka u Brčkom

Admir Kadrić