RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Promoviran novi broj regionalnog časopisa “Susreti” u Brčkom

Danas je u Domu kulture Brčko promoviran novi broj časopisa za pozorište, književnost i kulturu “SUSRETI”, čiji je izdavač Vlada Brčko distrikta BiH.

Časopis su predstavili glavni i odgovorni urednik Jakov Amidžić i prof. dr. Srđan Vukadinović, član redakcije.

Glavni i odgovorni urednik međunarodnog časopisa za pozorište, književnost i kulturu “Susreti” Jakov Amidžić, promovirajući prvi broj za kalendarsku 2021. godinu kazao je da je vrlo bitno, jer smo još u stanju pandemije, da je prvi broj za ovu godinu časopisa „Sureti“ uspješno promoviran u Brčkom, ne samo zbog kvantiteta i obilja autora iz nekoliko zemalja, nego i kvaliteta časopisa, jer se unutar korica nalaze renomirani svjetski autori iz domena kazališta, književnosti i slikarstva, iz BiH i okruženja te pisci iz Brčkog.

Amidžić je iskazao nadu da će do kraja godine, usprkos složenoj epidemiloškoj situaciji, biti promovirana još tri broja časopisa „Susreti“ koji je nasljednik brčanskog časopisa koji je izlazio nekoliko desetljeća pod naslovima „Riječ“ i „Riječi“.

Prof. dr. Srđan Vukadinović, član redakcije koju čine renomirana teatarska i književna imena iz regiona i Bugarske, naznačio je da su „Susreti“ veoma specifičan časopis, koji četvrtu godinu za redom, svojm raznolikošću, različitošću kultura, civilizacija i autora, čini da se aktuelni društveni trenutak, s akcentom na teatar, uvijek ogleda u časopisu na dijaloški način.

Vukadinović je još kazao da ovaj časopis teži ka univerzalonosti izraza, spajanju i jedinstvu različitosti u modernom kulturološkom pojedinačnom i kolektivnom identitetu, i kao tavav daleko prevazilazi lokalne okvire.

Današnjoj promociji časopisa „Sureti“ u Brčkom nije mogao nazočiti urednik Žarko Milenić, koji se trenutno nalazi u Rusiji.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.