RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Промовисано “Мало чудо” Мехмеда Ђедовића

smart

Обиљежавање Мјесеца  књиге у Брчком,  синоћ је настављено  промоцијом  зборника приповиједака „Мало чудо“ аутора Мехмеда Ђедовића  одржаној у Грдској библиотеци.

За књигу “Мало чудо” аутор је добио овогодишњу Награду друштва писаца за најбољу књигу за одрасле.Овим причама  Ђедовић  показује да је врстан приповједач, са препознатљивим стилом.

smart

Књига је подијељена у три цјелине –„Мало чудо“, „Црвени вјетар“,“ И то ће проћи“ , а чини је дведесет пет прича, приповједака.О свакој од Ђедовићевих прича у књизи Мало чудо би се дало говорити понаособ. Ауторски интерес за историјом и прошлоћу је тек толики да из ње може извући добру причу, што се догодило са причом Шаптачи Ирине Кантакузен, сјајном причом о Проклетој Јерини.Ђедовић његује лијепу, кратку, једноставну и јасну реченицу, а та кратка и јасна реченица причу чини читљивом и питком. Навуче читаоце  на приче о жабама, црвеним вјетровима и слично…

Мехмед Ђедовић је босанскохерцеговачки умјетник, рођен је 10. јануара 1971. године у Калесији. Пише прозу, поезију, књиге за дјецу, књижевну критику , есејистику и новинске текстове. Заступљен је у школском програму и уџбеницима, а његова дјела су превођена на албански, македонски, француски, енглески и њемачки. Уредник је и рецензент бројних књига са подручја бивше Југославије, а добитник је и низа награда за књижевни рад. Члан је Друштва писаца Босне и Херцеговине.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Druženje brčanskih osnovaca i pisca za djecu Vladimira Bakarića

Radio Brčko

Brčko: Promocija romana “Otkup sirove kože” Abdulaha Sidrana večeras u 18 sati

Radio Brčko

Прва основна школа, поводом мјесеца књиге, организује „Дан књиге“

Дејана Крстић