RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

У Градској галерији вечерас изложба “Српска лексикографија од Вука до данас”

Поводом обиљежавања двјеста година од изласка првог Рјечника савременог српског језика у Бечу 1818.године, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ у Градској галерији на Тргу младих  организује приказивање  изложбе Рјечника српскога језика под називом „Српска лексикографија од Вука до данас“ . Аутори изложбе су проф. др Рајна Драгићевић и др Ненад Ивановић. Отварање саме изложбе биће уприличено у сриједу 22.маја с почетком у 18 часова, а након тога ће поменути аутори одржати предавање на тему „ Српска лексикографија данас“.  Изложбу ће сви заинтересовани суграђани моћи видјети до 29.маја 2019.године.

Све наведено заслужује да буде медијски пропраћено, те Вас срдачно молимо да се одазовете нашем позиву и медијски забиљежите дешавање 22. маја у Градској галерији. Напомињемо Вам да ће наш град бити први град-домаћин ове изложбе у региону. Наиме, изложба је до сада приказана широм Србије, а ово је по први пут да ће је публика моћи видјети и ван граница наведене земље.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Održana tradicionalna Svetosavska akademija

Sanita Jerković Ibrahimović

Брчкo: СПКД “Просвјета” обиљежава 120 година рада

Vladimir Matijević

Брчко: Приказан филм “Чекајући Хандкеа”

Vladimir Matijević