RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

U okviru „Dana bošnjačke kulture“ u utorak koncert „Sevdah se vraća u grad“

Tradicionalna, deseta po redu, kulturna manifestacija „Dani bošnjačke kulture 2019“, koja je započeta u augustu promocijom knjiga, nastavlja se u utorak koncertom pod nazivom “Sevdah se vraća u grad“.

Sead Golić član Upravnog odbora Bošnjačke kulturne zajednice „Ihlas“, koja je organizator ove manifestacije, na konferenciji za novinare je istakao da će na koncertu u Domu kulture sa početkom u 19 sati i 30 minuta, nastupiti eminentni izvođači sevdalinke.

„Na ovom koncertu će se sevdalinkom proći kroz Bosnu i Hercegovinu. Gosti su nam eminentni estradni umjetnici ljudi koji su snimili na desetine, pa čak i jedna hiljade arhivskih snimaka za Radio-televizuiju BiH I Televiziju Tuzlanskog kantona. To su Hasiba Agić i Esad kovačević, koji je ove godine proslavio 30 godina na estradi. Orkestrom će dirigirati Džihad Polić maestro na violini“, naglasio je Golić.

U okviru manifestacije, 22. decembra, također u Domu klulture sa početkom u 19 sati, bit će održana i tradicionalna osma po redu smotra folklora, na kojoj će nastupiti četiri kulturno-umjetnička društva, i to KUD „Bosna“ Omerbegovača, BKUD „Behar“ Maoča, BKUD „Azra“ Rašljani i KUD „Sevdah“ Vučkovici.

Generalni sponzor ove kulturne manifestacije je Vlada Brčko distrikta BiH, a ulaz na koncert i smotru folklora su kao i prethodnih godina besplatni.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Градоначелник Нишић са музичарима који наступају вечерас најавио новогодишњи концерт

Vladimir Matijević

Koncert Kaliopi 11. oktobra u Brčkom

Radio Brčko

Večeras koncert austrijskog pijaniste Gottlieba Wallischa na Muzičkoj akademiji

Radio Brčko