BrčkoKultura

Zavidni rezultati u radu ULJUB-a Brčko u prošloj godini

Na početku rada Skupštine „Udruženja ljubitelja umjetnosti Brčko„ (ULJUB) usvojen je Izvještaj o radu i Finasijski izvještaj za prethodnu, te Plan rada za ovu godinu. Ocjena članova Skupštine je da je ovaj kulturni klub u prošloj godini ostvario zavidne rezultate kroz projekte: Međunarodna likovna kolonija „Naiva na Savi“, izložbe slika, organizacije promocija, Druženje umjetnika sa mještanima Koraja, Izložba dječijih radova u ULJUB-u i stalna postavka slika u velikoj sali udruženja.

Mladen Filipović, predsjednik ULJUB-a naglasio je da je ULJUB ostvario dosta projekata i dobru saradnju sa Vladom kroz suorganizaciju u Susretima pozorišta/ kazališta u Brčkom i Mjesecu knjige.

Marko Toljević, član Skupštine i mladi umjetnik kazao je da je normalno da se mladi ljudi Brčko Distrikta, kroz klubove kulture, kao što je ULJUB, ostvare i kvalitetno utroše vrijeme u uređenom prostoru u centru grada.

Skupština udruženja donijela je odluku da prostor pet reprezentativnih ateljea u centru grada, sem dosadašnjih korisnika, mogu koristiti i novi mladi članovi Marko Toljević, Almedina Cifrić i drugi, koji su u međuvremenu pristupili ULJUB-u Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!