RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Završena manifestacija „Frančeskovi dani 2015“

Tokom proteklog vikenda uspješno je privedena kraju kulturno- sportska manifestacija „Frančeskovi dani 2015“ koja je u proteklih mjesec dana trajala u Brčko Distriktu u organizaciji HKD Napredak Brčko. Frančeskovi dani su završeni Izložbom slika iz Fundusa LIKUM Brčko i Koncertom ozbiljne glazbe „Jesenski recital“ glazbenika iz Zagreba u kome su učešće uzeli Amela Jančić Priganica, sopran, Tereza Gavrić, mezzosopran i pijanistica Marina Matolić, klavirska pratnja, kazao je dr. Anto Basić predsjednik HKD Napredak Brčko.

Izložba slika iz Fundusa Likum Brčko, sadrži ukupno 22 slike brčanskih i likovnih umjetnika iz Srbije, Hrvatske i Mađartske i žalim da se ovom prigodom zahvalim svim slikarima, rodbini preminulih umjetnika i vama štovani ljubitelji umjetnosti, kazao je prilikom svečanog otvorenja Basić. Izložba i narednh dana ostaje otvorena u Sali Napretka u gradu.

Do kraja ove kalendarske godine Programom rada HKD Napredak Brčko namjerava realizirati: Godišnji kalendar koji redovno izlazi, Božićnji prijem, Obilježavanja blagdana Sv. Nikole 6. 12. uz podjelu novogodišnjih paketića za najmlađe i možda par promocija knjiga, naznačio je još dr. Anto Basić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.