RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Аустрија: Разбијена криминална група која је организовала лажне бракове

Полиција за странце Аустрије је уз помоћ Kриминалистичке службе Беча разбила криминалну групу на чијем челу се налазио држављанин Србије, који је посредовао код организовања најмање 27 лажних бракова ради добијања боравишне дозволе.

Држављанин Србије осумњичен је да је са два саучесника, који су држављани Аустрије, и грађанима Србије, БиХ и са самопроглашеног Kосова организовао склапање лажних бракова, најчешће са мађарским држављанима.

За посредовање таквог брака банда је захтијевала у просјеку по 10.000 евра, а бракови су склапани у Србији, саопштила је аустријска полиција.

Циљ тих бракова је био да лице које је за ту услугу платило добије боравишну дозволу у Аустрији, а тиме и приступ тржишту рада и социјалним систему.

Брачни партнери које би проналазили нису никада били пријављени у Аустрији и долазили би у Беч само за обављање потребних послова пред државним установама.

За пристанак на склапање лажног брака добијали би по 3.000 евра по уговору.

Полиција је истрагом ушла у траг и једној великој мађарској ромској породици из које су припадници оба пола учествовали у склапању лажног брака са држављанима земаља изван ЕУ.

Осумњичени нису организовали само склапање лажних бракова, већ су и за петоцифрене своте новца организовали привидна запослења у Бечу преко лажних фирми, преносе београдски медији.

Полиција је до сада успјела да докаже 59 кривичних ђела организоване преваре у стицању права на боравак, лажне бракове, то јест фалсификовање доказа.

Укупно је 48 особа саслушано, а за деветоро лица су расписане потјернице.

Фото: quirogalawoffice.com/Илустрација

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Austriji na snazi novi režim ulaska u zemlju

Radio Brčko

Аустрија објавила висину казне за одбијање вакцине

Radio Brčko

Beč svojim građanima šalje pisma o vakcinaciji

Radio Brčko