RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Брчко и Видовданска трка следеће године домаћин Балканијаде

Управо је стигла вијест са конгреса АБАФ-а (Балканска атлетска федерација). Брчко и Видовданска трка су наредне године домаћини 1. Балканског првенства на 10 км!

Након што смо прошле године, по многима одлично организовали пилот такмичење Балкан10К, конгрес АБАФ који је засиједао у Дохи је одлучио да се на основу тог искуства успостави стални балкански шампионат на 10 км, и да то крене управо из Брчког, саопштио је данас Управни одбор Видовданске трке у Брчком.

“У име организатора 1. Балканијаде на 10 км хвала представницима свих националних савеза који су у нама, који смо се највише и борили да ова дисциплина буде официјелно такмичење, указали огромно повјерење.

Настојаћемо да 27. јуна 2020. у Брчко у најјачим саставима дођу репрезентације свих двадесет чланица АБАФ и да истовремено Видовданска трка испуни услове за Сребрни лебл ИААФ.

Истовремено честитамо Аустријском атлетском савезу који је постао нова, 21. чланица Балканске атлетске федерације.

Босну и Херцеговину на Конгресу представљају генерални секретар АС БиХ Мишо Педало и предсједник АС БиХ проф. др Горан Бошњак.

Ово је велика вијест и за АС БиХ, цјелокупан спорт у БиХ, а посебно за град Брчко који се у свјетским атлетским круговима већ профилисао као једна од глобално пожељних спортских, посебно атлетских дестинација”, каже се на крају саопштења Управног одбора Видовданске трке у Брчком.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: U nedjelju, 06.09.2020. godine, privremena obustava i zabrana saobraćaja zbog “Vidovdanske trke”

Radio Brčko

Брчко: Видовданска трка биће одржана последњег дана јула

Vladimir Matijević

Видовданска трка – двадесет први пут

Admir Kadrić