RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Organizovan prijem za mladu reprezentaciju BiH u futsalu

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić zajedno s njegovim zamjenikom Antom Domićem, glavnim koordinatorom Vlade Brčko distrikta BiH Seadom Šadićem i predsjednikom Skupštine Brčko distrikta BiH Esedom Kadrićem danas je u Gradskoj vijećnici u Brčkom organizovao prijem za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u futsalu „U-19“ i predstavnike MK „Klanac” Brčko koji će večeras odigrati utakmicu u sali brčanske JU Ekonomske škole.

Sead Šadić, glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH, kazao je da mu je čast što je Distrikt ugostio reprezentaciju BiH u futsalu i da će se grad potruditi da bude dobar domaćin.

„Vlada je odlučila da u sklopu svoje 19. godišnjice večeras ugosti reprezentaciju Bosne i Hercegovine u futsalu „U-19” koja će odigrati utakmicu protiv MK „Klanac”. Raduje nas što je Distriktu pripala čast da ugosti reprezentaciju i potrudit ćemo se da budemo dobri domaćini. Inače, MK „Klanac” ove godine ujedno obilježava i svoju desetu godišnjicu tako da se nadam da će biti kvalitetna utakmica”, kazao je Šadić.

Selektor futsal reprezentacije BiH Ivo Krezo kazao je da je večerašnja utakmica za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u futsalu ujedno i pripremna utakmica za kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

„Ovo nam je ujedno i pripremna utakmica za kvalifikacije za evropsko prvenstvo gdje ćemo biti domaćini u Mostaru krajem ovog mjeseca. S nama u grupi su Portugal, Srbija i Moldavija i radi se o teškoj grupi. Utakmica u Brčkom će nam biti kao provjera, jer ekipa „U-19” je u formiranju. Nadam se da ćemo odigrati večeras dobru utakmicu protiv MK „Klanac”, kazao je Krezo.

Večerašnja utakmica koja će se odigrati s početkom u 18.00 sati je organizovana u okviru obilježavanja 19 godina Brčko distrikta BiH.

Izvor: www.vlada.bdcentral.net

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Скупштина и Влада Брчко дистрикта одржале новогодишњи пријем

Дејана Крстић

Gradonačelnik Kadrić upriličio prijem za Mejdija Sulejmanija

Sanita Jerković Ibrahimović

У Брчком данас борави петнаесточлана делегација Уставног суда БиХ

Radio Brčko