RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Počeo upis druge generacije polaznika Škole šaha Šahovskog kluba „Magnus“

ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine osnovan je 2017. godine i iste godine počeo s aktivnim radom. Iako relativno mladi na šahovskoj sceni, iz kluba kažu da su zadovoljni plasmanom i prezentacijom. Klub broji 32 člana od čega je 18 aktivnih članova. Redovno učestvuje na domaćim i internacionalnim takmičenjima, kako u zemlji tako i inostranstvu. Klub osim članova, okuplja i rekreativce ljubitelje šaha, na brojnim druženjima u cilju promocije i širenja interesa za ovaj sport.

Pod okriljem ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine djeluje i Škola šaha, za najmlađe.

ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine s ponosom ističe da svoj razvoj i rast fokusira na radu s najmlađima, uzrasta od 6 do 16 godina, upravo kroz rad Škole šaha. „Kako oni budu rasli, tako ćemo i mi“, kažu iz uprave kluba.

„Iako smo tek prošle godine pokrenuli Školu šaha, zadovoljni smo napretkom i radom naših najmlađih štićenika. Ponosni smo što su se pojavili na šahovskoj sceni i što njihova želja za napredovanjem i učenjem ne jenjava. Radujemo se budućim projektima i radu s pojačanom trenerskom ekipom, u kojoj će se naći cijenjena imena iz ovog svijeta. Naša djeca će na taj način dobiti potrebnu podršku za rast i razvoj, i svoje će kapacitete i vještine izbrusiti do savršenstva. Iskustva iz prvih takmičenja iskoristit ćemo kao odskočnu dasku i putokaze za dalji rad i usavršavanje. Ne sumnjamo da ćemo se u kratkom roku dovesti na zavidan takmičarski nivo. I pobjede i porazi su put do veličine, a mi ćemo vježbom do savršenstva. Postoji jedna izreka o šahu: „Šah je bajka o 1001 grešci.“, a mi ćemo iz svake da naučimo kako biti bolji i kako ih ne ponavljati. Nadamo se da će ovakva takmičenja probuditi ljubav prema ovom sportu i da će se program rada s mlađima širiti. Rad s najmlađima je garancija da šah ne postane poput mrtvog jezika, da ne bude zanimljiv samo maloj grupi ljudi, i na tome ćemo temeljiti svoja zalaganja. Ljepota šaha je u misli koja stoji iza njega“, izjavio je predsjednik ŠK „Magnus“ Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Amir Sinanović.

Škola šaha nudi polaznicima redovne treninge i učešća na takmičenjima, kako u ligama i turnirima u našoj zemlji tako i u inostranstvu.

U  ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine ističu da su ove godine u misiji nastavka rada Škole, unapređenja i promovisanja u cilju širenja članstva ali i ljubavi prema ovoj vještini. Škola je drugu godinu rada obilježila treninzima koji su počeli sredinom oktobra ove godine a početak rada s novom generacijom polaznika predviđen je početkom novembra mjeseca.

Uprava ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine ovom prilikom poziva sve zainteresirane za Školu šaha da se učlane u ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, na adresi Islahijet broj 6, Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, te ohrabruje najmlađe polaznike, uzrasta od 6 do 16  godina, da se priključe radu Škole šaha. Dodatne informacije o treninzima i radu ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine i Škole šaha, zainteresovani mogu dobiti na facebook stranici www.facebook.com/MagnusBrckoBiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Вакцинисање становника против грипа почиње 7. новембра

Radio Brčko

Svjetski dan pošta u Brčkom obilježavaju “Pošte Srpske”

Suvad Alagić

Centralni skup SNSD-a održan u Brčkom

Suvad Alagić