RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Šahovski turnir „Kadeti protiv FIDE majstora“, u petak, 1. marta

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježava se 1. marta još od 1992. godine, budući da je 29. februara i 1. marta održan referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine od SFRJ. Bosanci i Hercegovci izjasnili su se tada pozitivno – glasali su za demokratsku i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana.

Sportsko društvo Veterani 92 Brčko distrikt Bosne i Hercegovine i Šahovski klub „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine organizuje šahovski turnir „Kadeti protiv FIDE majstora“ u Brčkom, a u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u petak, 1. marta 2019. godine, sa početkom u 15:00 sati. Turnir će se održati u prostorijama Šahovskog kluba „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, na adresi Islahijet broj 6.

Svjetska šahovska organizacija (FIDE) međunarodna je organizacija koja povezuje razne nacionalne šahovske saveze širom svijeta i bavi se organizovanjem Svjetskog prvenstva u šahu i Šahovske olimpijade, izračunava Elo listu igrača, određuje pravila šaha, objavljuje knjige najboljih/najtežih šahovskih problema (FIDE albume), dodjeljuje titule FIDE majstora, međunarodnog majstora, međunarodnog velemajstora i slično.

Stoga je velika čast najmlađim šahistima ponuditi partiju sa majstorom igre na 64 crno-bijela polja iz FIDE redova.

Sportsko društvo Veterani 92 Brčko distrikt Bosne i Hercegovine poziva građane Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i šire, kao i sve ljubitelje ovog sporta da svojim prisustvom uveličaju ovu manifestaciju i posvjedoče stvaranju novih majstora šaha.

Suorganizator turnira Koordinacija boračkih udruženja Armije Republike Bosne i Hercegovine u Brčko distriktu BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Počeo upis četvrte generacije polaznika Škole šaha Šahovskog kluba „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine

Radio Brčko

Brčko: Novi uspjesi kadeta/kadetkinja Šahovskog kluba „Magnus“

Radio Brčko

Brčko: “Veterani 92” u nedjelju organizuju turnir u malom nogometu za veterane

Radio Brčko