RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Ispit za ostanak u Ligi nacija A: Bosna i Hercegovine gostuje protiv Mađarske

Foto: BHRT

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će večeras u 20:45 časova gostovati protiv selekcije Mađarske.

Naime, Puškaš Arena je rasprodana, te je za očekivati da na meču prisustvuje 65 hiljada navijača. Mađarska je vjerovatno do sada najmjerodavniji ispit za selektora Sergeja Barbareza i njegove pomoćnike.

Zmajevi su pod palicom Barbareza izgubili u tri meča, i to od Engleske, Italije i Nizozemske.

Ipak, ni selektoru nije lako preokrenuti situaciju u svoju korist jer naša selekcija za pobjedu ne zna skoro cijelu godinu dana.

Posljednji put kada smo se radovali bio je 13. oktobar, a mi smo slavili protiv Lihtenštajna sa “mršavih” 2:0.

Poslije toga smo gubili u kvalifikacijama od Portugala, Luksemburga i Slovačke, da bi na kraju bez Evropskog izgubili zbog poraza od Ukrajine.

Sigurno da ni struci nije lako, ali ako žele da uspiju osigurati ostanak u Ligi nacija, upravo je Mađarska taj protivnik protiv kojeg nam trebaju bodovi.

U prvom kolu naša selekcija je poražena od reprezentacije Nizozemske sa 5:2.

Mađari sa druge strane su pretrpili još teži poraz od selekcije Njemačke. Elf je slavio sa 5:0.

Barbarez o Mađarskoj

Na jučerašnjoj pres-konferenciji, Sergej Barbarez je govorio i o selekciji Mađarske.

“Najvažnije da mi imamo svoju ideju, odnosno pravac koji želimo da nastavimo i stvorimo”, rekao je Barbarez i dodao:

“Sve reprezentacije imaju svoje lice i naravno da ima stvari o kojima treba voditi računa protiv Mađarske. Oni su dobra reprezentacija i zaslužuju ogroman respekt. Mađarska je sigurno bolja od nas. Iskustvo i stvaranje ekipe je nama važan segment u ovoj utakmici.”

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.