RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Milica, Nađa i Đorđe osvojili nove medalje za AK Cross

Atletski klub Cross zabilježio je još jedan kvalitetan nastup na velikim takmičenjima širom Bosne i Hercegovine. Minulo prvenstvo Bosne i Hercegovine koje je, sredinom sedmice održano u glavnom gradu naše zemlje, ponovo je dobilo potvrdu kvalitetnog rada atletskog kluba iz Brčkog.

Atletičari Atletskog kluba Cross ponovo su imali zapažene uloge na prvenstvu Bosne i Hercegovine. Svojim predstavama, najviše su se istaknuli Milica Miljanić, Nađa Stjepanović i Đorđe Simikić.

Milica Miljanić, u disciplini brzog hodanja na 2000m, zauzela je drugu poziciju. Nađa Stjepanović, sa nešto slabijim rezultatom, takođe u borbi brzog hodanja na 2000 m, zauzela je visoku treću poziciju. Izvanredan rezultat za AK Cross u disciplini brzog hodanja.

Đorđe Simikić nakon sekvenci u disciplini bacanja kugle, našao se na pobjedničkom postolju, zauzveši drugu poziciji u svojoj kategoriji.

Iako se ovog puta nisu okitili medaljama, svakako treba spomenuti i pohvaliti nastupe ostalih predstavnika AK Cross koji su nastupali u Sarajevu a to su Kristina Trkulja u disciplini bacanje koplja, Dajana Mijatović na 100m i 300m, Ksenija Zonić na 600m, Irena Bećanović 600m, Jelena Đurić 2000m, Benjamin Topčagić na 100m i 300m, Nikolaj Stanić u disciplini 100m i skok u dalj.
Sportal.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Срђан Самарџић – прво сениoрско злато са Међународног митинга

Admir Kadrić

AK CROSS Brčko iz Prnjavora donio šest medalja

Radio Brčko

U Brčkom realizovano Prvenstvo BiH i RS u krosu

Admir Kadrić