RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Odbojkašicama „Bimal Jedinstva“ jedanaesti, a odbojkašima „Mladosti“ šesti pehar KUPa BiH

Odbojkašice ŽOK „Bimal Jedinstvo“ su, u finalnom meču, završnice odbojkaškog KUP-a BiH, koji je organizovan u petak i subotu u Banja Luci, savladale ekipu „Kule Gradačac“ čime su osvojile jedanaesti KUP BiH.

Za najbolju odbojkašicu turnira proglašena je nezaustavljiva Nataša Slijepčević, vodeći poenter u ekipi „Bimal Jedinstva“. Brčanke su do finala stigle pobijedivši „Slobodu“ iz Tuzle dok su Gradačanke u tajbreku slavile protiv Banjalučanki.

Posebno dramatično bilo je na završnici odbojkaškog KUP-a BiH za muške koju su u Brčkom u subotu i nedjelju organizovali Odbojkaški savez BiH i OK „Mladost“.

Dramaturgiju su počeli Brčaci, „Mladost“ i „Jedinstvo“, u prvoj polufinalnoj utakmici završnice koja je, u stvari, bila tridesetprvi gradski derbi. Pobijedila je spremnija i kompletnija ekipa „Mladosti“ rezultatom 3:0 u meču u kome se osjetilo da trener „Mladosti“ Branko Mišić, štedi svoje igrače za obračun u finalu, dok je trener „Jedinstva“ Nedžad Karamustafić imao poteškoća sa povrijeđenim igračima i „kraćom klupom“.

Dramaturgiju u sali brčanske Gimnazije nastavili su odbojkaši „Majevice“ iz Lopara koji su u drugoj polufinalnoj utakmici oznojili odbojkaše ekipe „Kakanj 78“, bez obzira što u svom sastavu ima većinu kadeta i juniora.

Očekivano, Kakanjci su slavili rezultatom 3:0. Onako kako je odbojkaška javnost i očekivala, na megdanu za veliki pehar KUP-a BiH, juče su se sreli „Mladost“ i „Kakanj 78“, inače dvije prvoplasirane ekipe u elitnoj ligi bh-odbojke. Pobijedili su Brčaci rezultatom 3:0, po setovima 25:18, 25:16 i 28:26. Nije bilo lako.

Izuzetno motivisana ekipa „Kakanj 78“ sa vrlodobrim Nebojšom Januzovićem i Arminom Fejzovićem, nije mogla više od ponuđenog protiv šampionski raspoloženih odbojkaša „Mladosti“: Mladena Lukića, Ante Oršolića, Eldara Trakića, Radoslava Janjića, Almira Čole, Azura Eminovića, Saše Zimonjića, Tihomira Gajića, Andrije Divljana, Niše Tanića, Armina Ćirića i Jovana Ćendića, (letećeg Brčaka) koga su proglasili za najboljeg igrača zavšnog turnira.

Prijatno iznenađenje priredila je i publika. Preko 600 navijača su ovaj put zaista pokazali kako se navija za svoj klub i za dobru odbojku. Navijači su bili posebno nagrađeni nakon drugog muškog seta, kada su im se predstavile odbojkašice „Bimal Jedinstva“ noseći osvojeni pehar KUP-a BiH.

Foto: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko njeguje buduće šampione: Paketići mladim odbojkašicama

Radio Brčko

Spektakl za dva jubileja: MNK “Klanac” – Futsal Reprezentacija BiH U-19 2 : 3

Radio Brčko

Dvanaesta pobjeda „Bimal Jedinstva“

Radio Brčko