Sport

Razija Mujanović posjetila ŽKK Brčanku

Razija Mujanović, jedna od najboljih košarkašica u svijetu čije je ime ušlo u Kuću slavnih košarkašica posjetila je Ženski košarkaški klub BRČANKU u dvorani Tehničke škole u Brčkom.

„Meni je uvijek zadovoljstvo doći u Brčko jer je to moj kraj. Nekad davno moje prve košarkaške korake napravila sam ovdje u Brčkom, zato se uvijek rado vraćam“, kazala je slavna košarkašica. Brčanskim košarkašicama je predstavila značaj bavljenja košarkom i u opće sportom i naglasila.

„Nadam se da ću vam dati poticaj za budući rad s namjerom da bolje trenirate da imate motiv. U vašim godinama nisam ništa bolje igrala nego vi. Bila sam uporna i nikada nisam odustajala. Imala sam svoj cilj, vjerovala sam u sebe da ću jednog dana napraviti karijeru. Tako i vi možete ako radite i mislite na košarku na sport. Na treningu dajte maksimum jer tu možete puno naučiti, budite sigurni da će rezultati doći. Postavite sebi cilj jer bez cilja nema rezultata. Slijedeći put želim da vas vidim da ste napravili korak više.“ kazala je Razija Mujanović koja je u Košarkaškom savezu BiH Tim menadžer sa zadaćom da brine o svim selekcijama. Istaknula je da reprezentacija seniorki ima ostvarene dobre rezultate u kvalifikacijama za EU prvenstvo sa dvije pobjede, a u rasteru su 24 reprezentativke. Zbog korona virusa nisu realizirani svi planom zacrtani susreti u pripremnom periodu kao što je Internacionalni turnir seniorki reprezentacija.

Tekst i slike: Stjepan  Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button