RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

RK “Lokomotiva” Brčko osvojila sedam bodova od favorita

Rukometni klub Lokomotiva Brčko kao novajlija, ali i povratnik u Premijer mušku rukometnu ligu BiH potvrđuje svoju vrijednost pobjedama u utakmicama sa favoritima za vrh tablice. Tako je bilo i u 19. kolu u utakmici koja je počela u 19 sati u dvorani Ekonomske škole u Brčkom gdje su igrali rukometaši Lokomotive i RK Sloga iz Doboja.

Utakmicu bolje otvaraju gosti i vode 3:1, domaćin je izjednačio na 3:3 i poveo u 14. minuti 5:4, u 22. je 12:8. U teren kod sudaca ulazi predstavnik Sloge, a oni ga šalju u gledalište. Poluvrijeme 14:14. U drugom poluvremenu Lokomotiva se zahuktala i drži prednost koja je na kraju bila osam golova prednosti za Brčake uz konačni rezultat 31:23. Golove za Lokomotivu su postigli: Baraković 7, Vukoje 6, po 4 Petrović i Duvnjak, po 3 Krivokapić i Purić, Đukić 2 i po 1 Đurkić i Đorđević. Favorit Sloga je u Brčkom izgubio tri boda, kao i ranije Vogošća i bod Gračanica.

Odmora nema, slijede nove utakmice za igrače Lokomotive: subota 23.03. u Banja Luci BoracLokomotiva Brčko, srijeda 27.03. u Višegradu: GoraždeLokomotiva, ponovljene utakmica 15. kola, subota 30.03. u Brčkom LokomotivaMaglaj.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac   

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Premijer liga BiH: Pobjeda “Lavica” protiv “Igmana”

Radio Brčko

Novak Đoković pobijedio Karaceva i ušao u finale Australijan opena

Radio Brčko

Dva boda Brčankama – jedan Gačankama

Radio Brčko