RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

ŽOK “Bimal-Jedinstvo” Brčko izjednačilo rezultat pobjedom nad UOK “Banjaluka Volej” 1 : 1

ŽOK Bimal-Jedinstvo Brčko i Univerzitetski odbojkaški klub Banjaluka Volej odigrali su u dvorani Magnet u brčanskoj Gimnaziji drugu utakmicu finala Play offa Premijer lige Odbojkaškog saveza BiH u ženskoj konkurenciji. 

Banjalučanke su pobijedile u svom gradu 3 : 0 po setovima: 25 : 23, 25 : 17 i 25 : 29. Drugu utakmicu su sinoć ovi klubovi odigrali u Brčkom.

Pobijedio je ŽOK Bimal-Jedinstvo 3 : 1 po setovima 25 : 16, 25 : 17, 27 : 29, 25 : 22 i 25 :12. Utakmica je trajala efektivnih 111 minuta. Rezultat u pobjedama je sada 1 : 1. Treću utakmicu će odigrati ova dva kluba danas (subota) od 19 sati, a pobjednik će biti proglašen za šampiona Premijer lige odbojkašica BiH za sezonu 2020./2021. uz uručenje velikog pobjedničkog šampionskog pokala i zlatne medalje, dok će srebrene primiti poražena ekipa finala Play offa.

Poslije utakmice kojoj je nazočio gospodin Alija Fatić, predsjednik OS BiH, za naš radio trenerica ekipe Banjaluka Volej Radmila Marković, inače Brčanka je izjavila :

„Čestitam ekipi ŽOK Bimal-Jedinstvo iz Brčkog koja je pokazala i ovom utakmicom zašto su sve ove godine šampioni. Moja ekipa se slomila u prvom setu, drugi je bio naš, a ostala dva pokazala su da je Bimal-Jedinstvo više željelo ovu pobjedu. Sada smo u jako nezavidnoj situaciji. Težit ćemo u trećoj utakmici da odigramo približno kao što smo odigrali u Banjaluci. Želim disciplinu u igri jer je na ovoj drugoj nije bilo. Domaćini su odigrali hrabrije od nas to i pokazuje rezultat.“

Smail Pezreović, glavni trener ŽOK Bimal-Jedinstvo čija je ekipa izjednačila rezultat i skinula sa odbojkašica imperativ pobjede ističe:

„To je sada najbitnije, jer je ova naša ekipa mlada. To su djevojke od 20 godina. Njima je poraz u Banja Luci jako teško pao. Naglašavam, to je prvi poraz uj sezoni. Nisu naučile da gube, pogotovu u play offu. Minulih šest dana bilo je jako teško raditi na psihološkom planu sa željom da vratimo ekipu u ranije stanje. Ova energija večeras, ova kvaliteta, ako to ponovimo u trećoj utakmici nema razloga da brinemo.“

Ovu sa više aspekata važnu pobjedu ostvarile su: Elena Babić, Jovana Biberdžić, Duška Kenjalo, Ivana Radović, Irena Vukoje, Žana Dragutinović, Sara Glibić, Matea Vujičić, Ajla Hadžić, Manuela Dragović, Katarina Popović, Iljana Kojić.

Treneri: Smail Pezerović i Ajla Sinanović.

Večeras, u subotu u 19 sati, igrati će ova dva najbolja ženska odbojkaška kluba koja su izborila finale Play offa OS BiH u konkurenciji žena u trećoj utakmici „majstorici“ odlučuju tko će biti ŠAMPION.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanske princeze igraju i finalu play-offa

Radio Brčko

Brčko: RK „Jedinstvo 2015“ nastavilo dominaciju u Prnjavoru

Radio Brčko

Košarkaši Brčko distrikta pobijedili Travnik rezultatom 71 : 58

Radio Brčko