Uncategorized

Брчко: Могући застоји у испоруци струје током дана

РЈ ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА

Могући застоји у испоруци електричне енергије током дана:

Трг правде, Булевар мира, Сафета Пашалића, Паје Јовановића, Хасана Бећировића, Марина Држића, Узуновића, Клостерска, Босне Сребрене, Меше Селимовића, Мирослава Крлеже, Босанских краљева, Скендера Куленовића, Браће Рибникар, Надбискупа Јосипа Јураја Штросмајера;

РЈ ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА.

 • Због извођења радова на реконструкцији водоводне мреже у Улици Младена Маглова, могући су повремени прекиди у водоснабдијевању код купаца у овој улици.
 • Код осталих купаца услуге водоснабдијевања у градском систему очекује се уредна испорука воде.
 • На свим локалним водоводима, усљед екстремне потрошње и ограничених капацитета изворишта, могући су повремени прекиди у водоснабдијевању.
 • Обавјештавају се потрошачи из Хргова, Церика и Дубрава да се у систем дистрибуира количина воде којом извориште располаже, а која је у појединим периодима дана недовољна за укупне потребе становништва овог конзумног подручја, што је узрок пада притиска и повремених прекида у водоснабдијевању.
 • На подручју Буквичког платоа такође су извјесни прекиди у континуитету испоруке.
 • ЈП “Комунално Брчко“ не врши никакве рестрикције, нити обуставе у испоруци воде, сви водни објекти су у редовном режиму рада, али поједини капацитети изворишта су недовољне издашности у љетњем периоду.
 • Квалитет воде је задовољавајући и одговара Правилнику о здравственој исправности воде за пиће (Сл. гласник БиХ, бројеви: 40/10, 43/10 и 30/12).

РЈ ЧИСТОЋА

Служба за управљање отпадом

 • Према плану, данас ће прикупљање и одвоз смећа од правних и физичких лица бити организовано у насељима: Центар – Српска Варош – Илићка, Грчица, Горњи Рахић, Диздаруша – Пољопривредник, Мујкићи – Глухаковац – Брод доња страна, Бродуша – Стари Расадник – Брод лијева страна.
 • Смеће је потребно одлагати на прописан начин – у комуналне посуде (канте или контејнере) или вреће за смеће, не у жељезну бурад, оклопе бојлера и сличне тешке посуде;

Служба за јавну хигијену

ОДРЖАВАЊЕ ЈАВНИХ, ЗЕЛЕНИХ И САОБРАЋАЈНИХ ПОВРШИНА у складу са Планом и програмом надлежног одјељења Владе Брчко дистрикта БиХ за одржавање јавних површина:

 • Сакупљање и уклањање отпадака са јавних површина, ручно чишћење јавних површина, пражњење посуда за отпатке.
 • Одржавање пјешачке  зоне и Булевара Мира: чишћење, сакупљање отпадака и пражњење корпица
 • Одржавање јавних и зелених површина у складу са годишњим планом

Сектор за збрињавање напуштених животиња

 • Удомљавање паса из азила сваког уторка и петка од 10:00 – 11:00 h

ОСТАЛЕ АКТИВНОСТИ

О осталим услугама које пружа ЈП „Комунално Брчко“ можете сазнати више у корисничком сервису на www.komunalno.ba или контактирањем Позивног центра 0800 505 07.  

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button