BiHIzbori 2022

Sattler pozvao bh. građane da na izborima iskoriste svoje demokratsko pravo

Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini ambasador Johann Sattler i učesnici kampanje “Sve počinje izborom” pokrenuli su danas u Sarajevu instalaciju koja obrojava vrijeme preostalo do održavanja Općih izbora kako bi motivisali građane da iskoriste demokratska prava izlaskom na izbore i glasanjem.

Sattler je izjavio da je učešće građana u izborima veoma važno jer time odlučuju o budućnosti svoje zemlje, a posebno je važno u Bosni i Hercegovini koja se prije šest godina prijavila za članstvo u Evropskoj uniji.

– EU pruža podršku jer smo zajedno s vama u ovome ali i zato što je glavni od 14 prioriteta Evropske komisije koje BiH mora ispuniti upravo demokratija i transparentnost – rekao je Sattler.

Pozvao je bh. građane da u nedjelju odvoje pola sata kako bi izašli na izbore i doprinijeli demokratskom procesu.

Novinarka Kristina Ljevak koja je učestvovala u kampanji istakla je da ona na pravo na izbor gleda kao na obavezu, ali i privilegiju iz feminističke pozicije, zbog činjenice da žene dugo nisu imale pravo glasa i da su se za njega izborile.

Mlada evropska ambasadorica Nejra Gurbeta podcrtala je da je izuzetno važno da mladi ljudi glasaju na izborima, jer oni trebaju biti pokretači promjena u Bosni i Hercegovini.

Osim u Sarajevu, ovakvi događaji održani su danas i u Banjoj Luci i Mostaru.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!