BiH

Vijeće ministara BiH o Nacrtu sporazuma o slobodi kretanja s ličnim kartama na zapadnom Balkanu

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi trebalo  razmatrati Nacrt sporazuma o slobodi kretanja s ličnim kartama na zapadnom Balkanu, s izvještajem o pregovorima.

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog odluke o usvajanju Strategije za borbu protiv korupcije 2022. – 2024. i Akcionog plana za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije 2022. – 2024., s prijedlogom navedene strategije i akcionog plana

Pred ministrima je i Nacrt ugovora o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke (EIB), projekt Vjetroelektrana “Vlašić”, s Osnovama za zaključivanje ugovora.

Kako je najavljeno, na dnevnom redu je i Nacrt odluke o ratifikaciji Protokola o zabrani upotrebe u ratu zagušljivih, otrovnih ili sličnih plinova i bakterioloških metoda ratovanja.

Ministri će razmatrati i Prijedlog odluke o formiranju Nadzornog tijela za praćenje provedbe Revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina, te Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o formiranju međuagencijske Radne grupe za uspostavu sistema za razmjenu podataka o putnicima

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju Koordinacijskog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u BiH, te Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Komiteta za upravljanje zračnim prostorom BiH.

Bit će razmatran Prijedlog dopune procjene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma u Bosni i Hercegovini za period 2022 – 2024. godine i Akcionog plana za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma u Bosni i Hercegovini za period 2022 – 2024. godine.

Pored ostalog, na dnevnom redu je i Prijedlog akcijskog plana za period 2021. – 2025. godina Strategije u oblasti migracija i azila, Prijedlog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Arhiva BiH, Prijedlog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Agencije za osiguranje u BiH.

Vijeće ministara BiH bi trebao donijeti i odluku o angažovanju resursa Oružanih snaga BiH na pružanju pomoći civilnim organima u privremenom angažovanju inženjerskih jedinica Oružanih snaga BiH na području grada Gradiška, najavljeno je iz tog vijeća.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!