BrčkoIzbori 2022

Anketa: Većina stanovnika Brčko distrikta izlazi na Opće izbore

Putem ankete metodom slučajnog uzorka danas smo na ulicama Brčkog doznali da će većina anketiranih osoba izaći i glasati na Općim izborima u Bosni i Hercegovinih zakazanim za nedjelju 2. oktobra. Većina anketiranih Brčanki i Brčaka očekuju promjene na bolje u dijelu otvaranja novih radnih mjesta i zaustavljanje odlaska mladih iz ove zemlje.

Manji broj anketiranih koji imaju pravo glasa u Brčko distriktu neće uopće glasati jer smatraju na novi Opći izbori u Bosni i Hercegovini neće donijeti neke značajnije promjene u društvu.

Većina anketiranih osoba zatražila je od nove vlasti, bez obzira ko je bude tvorio nakon Općih izbora u BiH, realniju i pravičniju ekonomsku i socijalnu politiku. Opći zaključak je da i mlađa i starija populacija nakon izbora očekuje nova radna mjesta, veće plate i penzije i zaustavljanje odliva mladih i školovanih ljudi iz Brčko distrikta, ali i iz cijele Bosne i Hecegovine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button