Brčko

Брчко: Медицинари другом мирном протестном шетњом наставили започети штрајк

Више од 450 доктора, медицинских техничара и запослених у ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ данас су другом мирном протестном шетњом од брчанске Болнице до градске Вијећнице наставили раније започети цијелодневни штрајк.

Члан штрајкачког одбора др Един Хоџић рекао је да су у току преговори са Владом Дистрикта али да значајнијег помака нема.

„Изражавамо првенствено незадовољство условима рада у нашој здравственој установи, а самим тим и статусом здравствених, медицинских и немедицинских радника. Интензивирали смо разговоре са Владом Дистрикта и причају се само детаљи које смо знали од раније, а тичу се повећања плата од десет одсто и плаћање путних трошкова, али то нису сви проблеми који тиште здравствене раднике,“ навео је Хоџић и нагласио да радници неће одустати од штрајка до испуњења њихових захтјева.

Он је рекао да су и штрајкачи спремни на уступке, те изразио наду да ће од Владе Дистрикта добити конкретне приједлоге како би се што прије штрајк окончао.

Доктор Самир Мујкић рекао је новинарима данас да Влада даје декларативну подршку у рјешавању штрајка али када се прича о детаљима наилази се на својеврстан зид.

„Влада није спремна да се активно укључи у рјешавање нагомиланих проблема. Од нас траже да обуставимо штрајк и да разговарамо,“ навео је Мујкић поновивши став штрајкачког одбора да ће наставити обуставу рада до испуњења њихових услова.

„Добили смо дојаве чак и пријетње од стране појединих службеника Владе да они који се наставе супростављати ће добити отказ и ми смо вољни да добровољно потпишемо ако треба да ћемо сви поднијети оставку и дати отказ“, нагласио је Мујкић непрецизирајући од кога су дошле пријетње.

Он је навео да су оне неформалне, незваничне, а неке чак и анонимне али прецизно адресиране да се чланови преговарачког тима и штрајкачког одбора сами препознају не би ли се обесхрабрили и искључили од процеса који је започео.

Мујкић је навео да је од 13. марта ове године када је почео штрајк, направљена листа минималних медицинских услуга која се поштује и која је уједно гаранција да здравље становника неће бити угрожено.

Штрајкачи су данас након протестне шетње својим потписима на Тргу младих у центру града у цијелости подржали организовани штрајк у борби за бољи социјално-економски положај радника у здраству.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!