Brčko

Brčko: Građani uhvatili izvršioca krivičnog djela

Policiji Brčko distrikta BiH je dana 31.03.2023. godine u 11.22 sati jedna građanka prijavila nepoznatu osobu mlađe dobi da joj je na grub način s vrata otrgnuo zlatni lanac sa zlatnim privjeskom. Potom je u 11.24 sati zabilježena još jedna prijava muškog lica koje je obavijestilo Policiju da je u neposrednoj blizini Katoličke crkve u Brčkom zadržano lice koje je otuđilo zlatni lanac građanki koja je prethodno prijavila ovaj događaj.

Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su od građana preuzeli zadržano lice inicijala D.Š. rođen 1995. godine u Kelnu, nastanjen u Brčkom, te preduzeli druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Policija Brčko distrikta BiH ovom prilikom posebno želi istaći ulogu i hrabrost koju su pokazala dva građanina prilikom sprečavanja izvršioca krivičnog djela da pobjegne sa lica mjesta. Naime, navedeni događaj se desio u naselju „Š”, nakon čega je jedan naš sugrađanin iskazujući hrabrost i upornost, iskoristio pogodan trenutak i istog zaustavio u udaljavanju sa lica mjesta, kada mu je u pomoć pritekao još jedan građanin, te su zajedno savladali pomenuto lice.

Cijenimo da je ovakva reakcija građana dobar primjer građanske hrabrosti i solidarnosti u situaciji kada je u našoj blizini napadnut neko ili nečija imovina, što ujedno predstavlja značajnu pomoć Policiji u obavljanju njenih poslova.

Nad licem D.Š. provodi se kriminalistička obrada u vezi sa predmetnim, ali i drugim događajima, nakon čega će Tužilaštvu Brčko distrikta BiH biti podnešen Izvještaj.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!