Brčko

Brčko: Granični prelaz most Brčko-Gunja čeka na rekonstrukciju ili sanaciju

Prije tri godine intenzivno se razgovaralo o načinima da Distrikt pokrene aktivnosti na rekonstrukciji mosta Brčko-Gunja, kojim je inače zbog dotrajalosti nosivih stubova zabranjeno kretanje svih teretnih vozila. U cijeli posao  tada je bilo uključeno i Javno preduzeće “Putevi Brčko”.

„Sada je situacija drugačija jer je kompletan projekat prenesen na međudržavni nivo, što znači da istim upravljaju resorno ministarstvo Republike Hrvatske i Vijeće ministara BiH“, rekao je direktor JP “Putevi Brčko” Vlado Jevtić.

Kako je na sastancima multisektorske radne grupe dogovoreno, cijeli posao je podjeljen među dvije države i odvijaće se u tri faze.

“Prve dvije faze podrazumijevaju projektovanje sanacije ili rekonstrukciju, te izvođenje radova i za njih je nadležna Hrvatska, dok je treći segment nadzor radova dodjeljen BiH“, zaključio je Jevtić.

U ovom kontekstu nije isključena mogućnost da nadležno ministarstvo BiH dio zaduženja prenese i na Distrikt.

„Ukoliko bude postignut dogovor, onaj dio koji je prema Sporazumu preuzela Bosna i Hecegovina, a odnosi se na kontrolu, odnosno nadzor izvedenih radova na mostu, mogao bi biti dodjeljen Distriktu“, zaključio je direktor JP „Putevi Brčko“, Vlado Jevtić.

Mada je teško precizirati, tokom druge polovine tekuće godine, moglo bi se očekivati da cijeli projekat, kroz konkretne aktivnosti bude pokrenut.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!