Brčko

Brčko: Odjel za javne poslove u ovoj godini planira realizirati projekte iz područja niskogradnje u vrijednosti od šest milijuna KM

Trenutno se završavaju poslovi koji su započeli prošle godine, ali nisu realizirani tijekom građevinske sezone u iznosu oko jedan milijun KM.

Odjel za javne poslove Vlade Brčko distrikta u ovoj godini planira realizirati značajan broj projekata iz područja niskogradnje u vrijednosti od šest milijuna KM. Jedan od značajnih projekata jeste rekonstrukcija ceste na dionici Bukvičko brdo.

Prije dva dana u vladinom Odjelu za javne poslove otvorene su ponude za izvođače radova koji trebaju ući u poslove vezane za projekte iz područja niskogradnje, kojih u ovoj godini ima znatno više nego prethodnih godina.

„Već sada možemo reći da ćemo kroz par mjeseci imati zaključene ugovore s izvođačima, od kojih očekujemo da će svi biti realizirani u ovoj godini, a čija je ukupna novčana vrijednost šest milijuna KM“, kazao je Ratko Stjepanović, predstojnik Odjela za javne poslove.

Prema njegovim riječima ovi projekti su među većim projektima vezanih za niskogradnju koji su rađeni na području Brčko distrikta, a neki od značajnijih su: rekonstrukcija ceste Brčko – Cerik dionica Bukvičko brdo u vrijednosti oko 950.000 KM, izgradanja ceste Rašljani – Srebrenik u iznosu od 760.000 KM, nastavak rehabilitacije ceste brdo Šterac – kružno raskrižje u iznosu oko 500.000 KM, te rekonstrukcija magistralne ceste kroz Gluhakovac u iznosu od 777.000 KM.

Trenutno se završavaju poslovi koji su započeli prošle godine, ali nisu realizirani tijekom građevinske sezone u iznosu oko jedan milijun KM.

„U narednih deset dana potpisat ćemo ugovore s izvođačima za nove poslove za ukupno 35 LOT-ova, u novčanoj vrijednosti oko 2.3 milijuna KM, nakon čega očekujemo da ćemo izvođače uvesti u nove poslove“, dodao je Stjepanović.

On je za kraj još jednom istaknuo kako će ove godine biti realiziran znatno veći broj projekata u niskogradnji sa znatno većim novčanim sredstvima nego prethodne godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!