Brčko

Brčko: U Vaskršnjoj humanitarnoj akciji prikupljeno 60 paketa pomoći

Sedmodnevna Vaskršnja humanitarna akcija za prikupljanje novčanih sredstava i prehrambenih i higijenskih namirnica za socijalno ugrožene stanovnike Distrikta koji nisu u mogućnosti dočekati najveći pravoslavni praznik Vaskrs onako kako dolikuje, a koju su organizirale Svetosavska omladinska zajednica i Srpska pravoslavna crkva u Brčkom, završila je jučer.

Koordinator Svetozarsko-omladinske zajednice, sveštenik Kristijan Đokić kaže kako je ovo po odzivu naroda i vrijednosti koja je prikupljena u vidu novčanih prilika i pomoći, jedna od najvećih akcija do sada.

Prema nejgovim riječima, cilj ove akcije nije bio pomoći samo vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti nego i svim građanima Distrikta kojima je takva vrsta pomoći potrebna.

„Nama su se već javili iz okolnih mjesta, kako pravoslavne tako i islamske vjeroispovijedi i mi ćemo vrlo rado jedan dio paketa, odvojiti za sva ta sela, za sve te ljude. Nije bitno tko je u pitanju. Mi moramo da shvatimo da su ovo veliki dani, veliki praznici i da je čovjek biće zajednice i da mi moramo u svakom čovjeku vidjeti lik božji u njemu i truditi se da upravo dobrim djelima i milosrđem opravdamo to što je u nama i da jedni drugima budemo na korist i na pomoć“, rekao je Đokić.

Danas razvrstanu i prepakiranu prikupljenu pomoć, Svetosavci će razvesti do hramova gdje će prema popisima na razini parohija, počevši od sutra pa do Vaskrsa, biti uručena obiteljima koje računaju na ovu pomoć.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button