Brčko

Igor Babić izabran za novog predsjednika Sindikata Brčko distrikta

Novoizabrani predsjednik Sindikata Brčko distirkta BiH je Igor Babić, predsjednik Skupštine Sindikata je Luka Marić, sindikalni koordinator je Predrag Marjanović, dok članovi predsjedništva dolaze iz 15 većih sindikalnih jedinica koji gravititraju pri brčanskom Sindikatu.  Odlučeno je to danas na 5. redovitoj sjednici Sindikata u Omladinskom centru, nakon koje je novi predsjednik izjavio da će u naredne četiti godine rukovodstvo nastaviti raditi na omasovljavanju Sindikata Brčko distrikta, kako bi se zajedničkim snagama stalo u kraj onim poslodavcima koji ne poštuju prava radnika.

Babić se posebno osvrnuo na one poslodavce koji i od minimalne plaće od 500 KM od svojih zaposlenika traže povrat novca.

“Imali smo radnike koji su nam dolazili i prijavljivali da su čak i od minimalne plaće koja se morala uplatiti na račun, određeni poslodavci zahtijevali da se određeni iznos vrati. Ovim putem apeliram na inspekciju da kada mi uputimo prijave strogo kažnjavaju takve poslodavce”, rekao je Babić.

Babić je ovom prigodom čestitao  1. maj –  Međunarodni praznik rada svim radnicima, podsjećajući kako će Sindikat Brčko distrikta i kroz djelovanje Ekonomsko-socijalnog vijeće Brčko distrikt raditi u interesu radnika.

Sindikat Brčko distrikta BiH ima oko 2.200 članova, odnosno 60 sindikalnih jedinica.  Prethodni tajnik i nekadašnji predsjednik bio je, sada umirovljeni, Ilija Kalajdžić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button