BrčkoIzbori 2022

Izborno povjerenstvo Brčko distrikta BiH poziva građane za prijavu za rad u biračkim odborima

Izborno povjerenstvo Brčko distrikta BiH, radi popunjavanja svoje Rezervne liste potencijalnih kandidata za rad u biračkim odborima na predstojećim Općim izborima u BiH 2022. godine, poziva građane Brčko distrikta BiH da se odazovu ovom pozivu i prijave za rad u biračkim odborima.

Lice koje bude imenovano za člana biračkog odbora mora ispunjavati sljedeće uvjete:

  • da je upisano u Središnji birački popis (da posjeduje entitetsko državljanstvo FBiH ili RS-a),
  • da ima prebivalište u Brčko distriktu BiH i
  • da posjeduje najmanje srednju stručnu spremu.

Zainteresirane osobe za rad u biračkim odborima potrebno je da se jave u prostorije Izbornog povjerenstva Brčko distrikta BiH koje se nalaze na adresi u Ul: Dr. Abdulaha Bukvice br. 1 u Brčkom (iza bivše zgrade Policije Brčko distrikta BiH) od 20.09.2022. godine svaki dan, u periodu od 8,00 do 17,00 sati a najkasnije do 23.09.2022. godine (petak) do 12,00 sati.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na brojeve telefona Izbornog povjerenstva Brčko distrikta BiH 049/218-177 ili 049/220-076.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button