Brčko

JP Komunalno Brčko: U aprilu akcija besplatnog odvoza krupnog otpada iz domaćinstava

Javno preduzeće „Komunalno Brčko“ tokom narednog mjeseca organizuje prvu ovogodišnju besplatnu akciju prikupljanja i odvoza kabastog i krupnog otpada sa područja Distrikta. Ova aktivnost, u skladu sa odobrenim planom, provodi se u periodu od 3.4. – 5.5.2023. godine.

Kao i predhodnih godina, JP “Komunalno Brčko” u aprilu mjesecu organizuje prvu akciju odvoza krupnog otpada s ciljem da građani nakon proljetnog čišćenja mogu besplatno da se riješe krupnog otpada iz svojih domaćinstava.

“Pod krupnim, odnosno kabastim otpadom, podrazumijevaju se dijelovi ili komadi starog namještaja i pokućstva iz stambenih objekata i domaćinstava, te pokvareni uređaji, bijela tehnika i slično”, istakao Admir Muminović Izvršni direktor Radne jedinice Čistoća.

Muminović ističe da nažalost veliki broj nesavjesnih građana tokom cijele godine odlaže krupni i kabasti otpad na raznim lokacijama na području Brčko distrikta, te na taj način stvaraju mini divlje deponije koje po nalogu inspekcije, uposlenici komunalnog moraju uklanjati. Po njegovim riječima jedno od konkretnih rješenja za ovaj problem jeste formiranje Komunalne policije u Brčko distriktu.

Na kraju dodajmo da bi usvajanje izmjena Zakona o komunalnim djelatnostima u značajnoj mjeri doprinijelo  rješavanju mnogih problema koji su prouzrokovani nepropisnim odlaganjem otpada pa i onog krupnog na mjestima i na način kako to nije predviđeno.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!