Brčko

Na sastanku u Sarajevu “Dijalog mladih i vlasti” učestovali i predstavnici Brčko distrikta

Protekle sedmice u Sarajevu je održan sastanak “Dijalog mladih i vlasti“ u organizaciji krovnih tijela za mlade Vijeća mladih Federacije BiH, Omladinskog savjeta Republike Srpske i Vijeća mladih Brčko distrikta.

Tema sastanka “Dijalog mladih i vlasti“ bila je povećanje participacije mladih prilikom donošenja odluka o kvalitetnim politikama prema mladima i povećanje učešća mladih u donošenje odluka.

Harun Šabanović, član Upravnog odbora Vijeća mladih Brčko distrikta naglasio je važnost učešća na sastanku Admira Mujkanovića, predsjednika Komisije za mlade u Skupštini Brčko distrikta i Nedima Hamzabegovića, šefa Odjela za stručne i administrativne poslove.

„Projekti samozapošljavanja za mlade u privredi i poljoprivredi su dobri, samo treba još jača podršku tim mladim ljudima“, poručio je Šabanović.

Hamzabegović je kazao je da se značaj sastanka ogleda i u tome što su mladi pokrenuli razgovor sa institucijama vlasti, kako na najbolji način uključiti omladinske organizacije u kreiranje javnih politika koje se tiču mladih.

„Ja sam pomenuo mogućnosti koje Brčko distrikt daje, a da mladi s druge strane, nisu imali oblikovane zahtjeve, za npr. dva programa koja se provode u privredi i poljoprivredi kod projekata samozapošljava“, kazao je Hamzabegović.

Šabanović je još kazao da nakon sastanka u Sarajevu očekuje veću participaciju mladih u procesu donošenja odluka, što za Brčko distrikt konkretno znači da bi mladi trebali imati svoje predstavnike u Komisiji za mlade, sa čime se, prema njegovim riječima, složio i predsjednik skupštinske Komsije za mlade Admir Mujkanović.

Šabanović  je pojasnio da bi prema poslovniku skupštine mladi imali priliku biti pridruženi članovi koji bi imali pravo predlaganja omladinskih politika, zapošljavanja, izrade projekata i drugo.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button