RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Нема приговора о кршењу правила понашања политичких субјеката

Полиција Дистрикта информисала је Изборну комисију (ИК) у Брчком да су, током ноћи 15. септембра, непознате особе отуђиле два дрвена сталка која служе за лијепљење пропагандног материјала једном од политичких субјеката у Брчко дистрикту.

Међутим, наглашава Андреа Мркоњић – Штркаљ, предсједница ИК-а у Брчком, да овај политички субјекат, као и други који учествују на октобарским изборима, комисији нису уложили ниједан приговор због непрописног понашања током предизборне кампање.

Комунални инспектори брчанског Инспектората такође, од почетка кампање до сада, нису запримили ниједну пријаву о непоштовању правила о постављању предизборних плаката са којима су, још раније, упознали политичке субјекте у Дистрикту.

Комунални инспектор Фаиз Чандић каже да је за постављање плаката прије свега, потребно набавити рјешење о локацијским условима, те склопити уговор о закупу јавне површине. Плакате је забрањено постављати на зидовима, фасадама, оградама, расвјетним стубовима, саобраћајној сигнализацији, енергетским и објектима Владе Брчко дистрикта.

У случају да се пропагандни предизборни материјал постави на забрањено мјесто, комунални инспектор ће политичком субјекту издати рјешење за уклањање, а уколико се ово не испоштује слиједи новчана казна у износу од 1.200 марака.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.