O nama

Radio Brčko distrikta BiH treći je najstariji radio u Bosni i Hercegovini (2020. godine proslavili smo 60-i rođendan) i jedan je od rijetkih multietničkih kolektiva u BiH.

Program Radija Brčko distrikta BiH emitira se na tri frekvencije: 92.80, 94.80 i 105.00 MHz.

Područje pokrivanja signalom geografski obuhvata: Distrikt Brčko (oko 105.000 stanovnika), Posavinu (Orašje, Šamac, Mdriča, Odžak, Bosanski Brod – oko 250.000 stanovnika ) Semberiju i Majevicu (Bijeljina, Ugljevik, Lopare, Zvornik – oko 200.000 stanovnika), Tuzlanski kanton (Tuzla, Srebrenik, Gradačac, Gračanica, Čelić – oko 250.000 stanovnika), dio Republike Hrvatske (Osijek, Đakovo, Vinkovci, Vukovar, Beli Manastir, Slavonski Brod, Županja, Ilok – Oko 350.000 stanovnika) i dio Republike Srbije (Loznica, Šid, Sremska Mitrovica, Bačka Palanka, Šabac – oko 350.000 stanovnika).

Iako se radi o javnom emiteru koji treba zadovoljiti potrebe svih stanovnika, što i činimo, ipak smo glavninu programa usmjerili ka jednoj ciljnoj skupini. To su osobe u dobi od 30 do 60 godina, srednjoškolske i visoke naobrazbe, zaposlene u trgovini, obrazovanju, bankarstvu, administraciji i koje vole slušati provjerenu domaću i stranu pop muziku, te informacije iz svoga okruženja. Takva ciljna skupina nas je brzo prepoznala i stalno je uz nas. I to oko 40.000 takvih svakodnevno!

Kao javni medijski emiter, u svom programu, koji se emitira 24 sata dnevno, proizvodimo 60 posto informativno-edukativnih i 40 posto muzičko-zabavnih sadržaja vlastite produkcije.

U tehničkom pogledu, cijeli program radi se u digitalnom obliku i na suvremenoj tehnici. Program se već 20 godina emitira i putem web streaminga 24 sata dnevno na adresi www.radiobrcko.ba.

Radio Brčko ima mrežu dopisnika i raširenu suradnju sa mnogim medijima u okruženju.

Iza naših 60 godina rada stoje mnoga priznanja, pohvale i nagrade za kvalitetu programa i unaprijeđenje standarda u novinarstvu.

Radio Brčko također ima i zavidnu listu zadovoljnih marketinških komitenata.

Back to top button