RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Овогодишње пословање „Луке“ у плусу

Упркос штетама које су мајске поплаве начиниле у брчанском предузећу „Лука“, за девет мјесеци ове године је забиљежен приход од 1, 36 милиона чиме је планирани финасијски резултат у пословању увећан за 52.000 марака.

Разлог оваквом стању је, према ријечима директора Пере Гудељевића, повећање претовара роба у брчанској луци гдје је, у односу на планираних 76.000 тона за девет мјесеци, претоварено 90.000 тона различитог терета.

„Остварили смо и благи пораст прихода од закупнина простора у луци од око 8.000 марака. Имамо и приходе од других услуга предузећа као што је рад са машинама и слично гдје смо, за девет мјесеци, зарадили 137.000 марака односно и у том дијелу биљежимо благи пораст прихода“, рекао је Гудељевић.

Он, међутим, напомиње да, упркос добрим резултатима, треба надокнадити и значајне губитке у луци настале током поплава које у дијелу прихода од царинског терминала износе више од 100.000 марака. То значи да је, умјесто планираних 640.000 марака прихода, за девет мјесеци остварено 528.000. Такође су евидентне и директне штете од скоро 200.000 марака које су поплаве начиниле на објектима.

Гудељевић се нада да ће, за санацију штета Јавног предузећа „Лука“ Брчко, бити обезбијеђен новац из буџета Дистрикта.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.