RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Novalić: Pohvale iz WHO svjedoče da smo maksimalno posvećeni

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić u izjavi za Fenu osvrnuo se na konferenciju Regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) koja je danas održana u Kopenhagenu, budući da su zvaničnici WHO istaknuli i pohvalili Bosnu i Hercegovinu kao dobar primjer, navodeći da su na vrijeme poduzete prave mjere na prevenciji ubrzanog širenja koronavirusa.

– Kao Vlada imamo razumijevanja za kritike ovih dana, razumijemo zabrinutost ljudi, te nastojimo dati sve od sebe. Izvještaj Svjetske zdravstvene organizacije kao najvišeg autoriteta u ovom pitanju svjedoči da smo maksimalno posvećeni – kaže federalni premijer.

Iako ovakvi izvještaji ohrabruju, Novalić,  ipak, poziva na oprez “jer upravo nas je oprezan pristup spasio najcrnjih scenarija”.

– Iako su zvaničnici WHO govorili o zaslugama vlasti, želim skrenuti pažnju da je to plod odgovornost i disciplinovanog pristupa građana koji poštuju preporuke i upute. Hvala svim građanima na tome – poručio je federalni premijer Fadil Novalić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.