RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Svečano otvorena nova školska zgrada u naselju Ilićka

Odjel za obrazovanje Vlade Brčko Distrikta danas će obilježiti Svjetski dan učitelja akademijom koja počinje u 18.00 sati u Domu kulture.
Prije toga, damas je svečano otvorena nova školska zgrada u Ilićki za 200 učenika uzrasta od 1. do 5. razreda osnovne škole.

Svečanu vrpcu uz prigodne riječi presjekao je gradonačelnik Brčko Distrikta dr. Anto Domić, koji je ujedno čestitao svim prosvjetarima jučerašnji Dan učitelja, djeci i roditeljima dnašanji Međunarodni tjedan djeteta, a nakon toga je upriličen je susret djece sa gradonačelnikom u povodu Međunarodnog sedmice djeteta u područnoj školi Ilićka.

Velikom broju prisutnih obratio se i Đorđa kojić, predsjednik Skupštine Brčko Distrikta koji je kazao da ovo trenutno najuslovniji školski objekat na području Distrita.

Momičilo Poljić, šef Odjela za obrazovanje je kazao da je cijeli projekt nove školske zgrade u Ilićki vrijedan 2 miliona KM, da će u narednim danima škola u potpunosti tehnički biti opremljena, a da će od iduće godine područna škola u Ilićki brojati 18 đačkih odjeljenja.
U kulturnom dijelu programa održan je susret djece s pjesnikom Ljubivojem Ršumovićem koji je kazao da je uvijek najljepše ali i najteže pisati za djecu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.