RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Više od 8.000 punoljetnih brčaka nema ličnu kartu

Više od 8.000 brčaka nije podnijelo zahtjeve za izdavanje novih ličnih dokumenata, mada su nekima lične karte istekle još 2012 i 13 godine, unatoč zakonskoj obavezi koja precizira da je svaki punoljetni gradjanin je dužan u roku od 15 dana podnijeti zahtjev za izdavanje nove lične karte, odnosno osobne iskaznice.

«Zaključno sa prošlim mjesecom 8.200 brčaka nije podnilo zahtjev za novu ličnu kartu. Od tog broja,  onih kojima je lična karta istekla još 2013,  je čak 3.122. Zadatak je, ovu u svakom slučaju neuobičajenu i alarmantnu situaciju, detaljno ispitati i korigovati,  uz uvažavanje mogućnosti da jedan broj gradjana ima i opravdane razloge zbog kojih nije podnio zahtjev. Riješavanje ovog pitanja biće jedan od prioriteta u narednom periodu» rekao je šef resornog vladinog odjeljenja magistar Siniša Milić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.