RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Rebalansom proračuna bit će izmirena dugovanja za rad pripravnika u privatnom sektoru

Od siječnja mjeseca ove godine 130 pripravnika u distriktu Brčko počelo je odrađivati pripravnički staž. Problem je nastao kada Vlada distrikta nije isplatila sredstva poslodavcima od petog mjeseca , kazala je jedna od pripravnica, ističući da 130 ljudi od tada radi bez plaće. Neki od njih su bili pred otkazom , ali su, kako kaže poslodavci povukli otkaze nakon obećanja iz Vlade da će sredstva biti uplaćena .

U Proračunu Brčko distrikta BiH nedostaje oko 900.000 KM za pripravnike koji svoj staž odrađuju u privatnom sektoru, kazao je Damir Bulčević predstojnik Odjela za gospodarski razvitak šport i kulturu u Vladi distrikta Brčko BiH.

U rebalansu Proračuna planirana su nedostajuća sredstva, no rebalans do sada nije tehnički usuglašen, što očekujemo da će se na jednoj od narednih skupština dogoditi , istakao je Bulčević.

Svim poslodavcima će biti isplaćena sredstva, dok će pripravnicima ukoliko su bili otpušteni priznati pripravnički staž, s tim što će oni odraditi dodatna 3-4 mjeseca , tako da će imati u kontinuitetu onaj određeni staž.

Bulčević se nada da će do kraja godine biti sve realizirano.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.