RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Ostavke članova HSS-a u vladi Distrikta

Brčanska vlada, od danas je bez ministara i savjetnika koji dolaze  iz  Hrvatske seljačke stranke Distrikta.  Nakon jutrošnjih razgovora sa gradonačelnikom Domićem, pismene ostavke u službu protokola danas su predala dva člana vlade i jedna savjetnica iz ove stranke.

Šefovi odjeljenja za stručne i administrativne poslove te urbanizam i prostorno planiranje Peja Mendeš i Petar Brlekić, zajedno sa savjetnicom Katicom Ivanović, jutros su  o svojoj odluci da podnesu ostavke na pozicije u vladi distrikta rzgovarali sa gradonačelnikom Antom Domićem.

«Obavjestili su me da shodno podnesenoj «Inicijativi HSS-a o potrebi rekonstrukcije izvršne vlasti i parlamentarne većine zbog neučinkovitog rada», podnose otvake. Temeljno nezadovoljstvo su iskazali spram  politike zapošljavanjahrvata posebice u obrazovnom sistemu distrikta» rekao je gradonačelnik dr Anto Domić.

Prvi čovjek izvršne vlasti distrikta, dr Anto Domić, očekuje da mu ostavke i zvanično stignu, ne izražavajući veliku zabrtinutost kad je riječ o nastavku djelovanja Vlade, te parlamentarne većine u Skupštini uz konstataciju da će biti konkretni kad ostavke i dobije.

Nezvanično se doznaje da su razgovori sa nekim trenutnim «opozicionarima» u brčanskom parlamentu, a u kontekstu novonastale situacije, već započeli, te da će  većina  u Skupštini distrikta biti dovoljno brojna, vjeruju u vladajućoj strukturi, da bez problema osigura njeno dalje uspješno funkcionisanje.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.