RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Bolesnoj Elviri pomažu i nogometaši

Nogometaši FK Rahić iz Gornjeg Rahića su u sedam dana odigrali dvije utakmica humanitarnog karaktera. Cilj je bio prikupljanje novčanih sredstava sugrađanki Elviri Bećirović kojoj su potrebna za liječenje. U akciji su se priključili u prvoj utakmici ekipa Napretka kao domaćin u Omerbegovači i publika. Ekipa Rahića je pobijedila 5 : 1. Prikupljeno je 3.100 KM. Organizator i domaćin druge utakmice je bio FK Izbor Brčko. Pobjeda je pripala  8 : 0, novom članu Druge lige Federacije BiH FK Rahiću. Golove su postigli: Hanušić 4, Mehmedović 3 i Nukić jedan.

No, rezultati humanitarnih utakmica nisu bitni. Publika, uprave klubova i igrači su pomogli za Elvirino ozdravljenje sa 2.000 KM sa ove druge utakmice. Prikupljen prihod sa obije utakmice je uručen suprugu bolesne Elvire. Napominjemo da su se organizatori na utakmicama pridržavali naputaka civilnog stožera, jer odredbe vrijede i dalje dok traje pandemija korona virusa. Svi žele ozdravljenje Elviri.

Slike: Organizatori utakmica

Tekst: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.