RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Neophodni pomaci naprijed, a nema ih

«Nismo ni protiv koga u Parlamentarnoj većini niti u izvršnoj vlasti, no iz njih smo istupili ne želeći biti glasačka mašinerija i podržavati ne ispunjavanje programskih ciljeva. Ovo se prije svega odnosi na projekte zapošljavanja, poslovne inicijative te nedostatak političke volje kod usvajanja regulacionih planova, kao i neophodnih zakona.  Naš ključni zahtjev prilikom ulaska u većinu bio je promjena Statuta odnosno osiguravanje obavezne rotacije predstavnika sva tri naroda na poziciji gradonačelnika, o čemu nikada nisu ni počeli razgovori» ovo je u ime brčanske Hrvatske seljačke stranke, na upriličenoj press konferemciji, rekao njen predsjednik  Ivan Krndelj.

Krndelj smatra da izlaskom iz većine, posebice u skupštini dva Hrvatska zastupnika, u buduće parlament neće imati takozvani nacionalni kapacitet jer je kod ključnih odluka  potrebno da glasaju bar tri hrvatska zastupnika. HSS  svoj izlazak iz većine nije usmjerio ni protiv koga personalno niti stranački već želi radi stanovnika Distrikta, procese pokrenuti naprijed.

HSS-u ne smeta niko personalno niti želi bilo čiju smjenu ali traži pomake naprijed, što kako je rečeno, ne isključuje i mogućnost formiranja koncentraciske vlasti u Distriktu, rečano je na današnjoj press konferenciji.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

1 komentar

Mix 17.10.2014. - 18:36 at 18:36

Teško da bi Brčko preživilo bez ovakvih kadrova.

Kometari su zaključani.