RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Tražim egzaktne podatke od HSS-a o korupciji u ovbrazovanju Distrikta

 

Pozivam predstavnike brčanske Hrvatske seljačke stranke, da preciziraju, ko je i kada uzeo novac koko bi bio zaposlen i jedan radnik u Odjeljenju za orbatovanje vlade Distrikta. Kada to navedu spreman sam provesti svu potrebnu proceduru što uključuje i najoštrije sankcije, ali u koliko ovakve tvrdnje iznose bez argumentacije onda  to neću dozvoliti» rekao je šef odjeljenja Momčilo Poljić na  okončanoj press konferenciji.

Omjer uposlenika u ovom odjeljenju je 38,6 Srba, 46 posto Bošnjaka i 15 posto Hrvata, pa vidite onda na čiju štetu se provode procesi ako se ima u vidu nepisana formula 4-4-2. Kad je riječ o posljednjim konkursima od preliminarno popunjenih pozicija primljeno je 32 Bošaka, 21 Srbin i 12 Bošnjaka, naglasio je Poljić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.