RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Regionalni projekti za Brčansku riječnu “Luku”

kojoj su pored ostalih prisustvovali i predsjednici Regionalnih skupština Austrije, Njemačke, Rumunije, Slovenije Hrvatske Srbije i BiH, okončana je danas u Brčkom uz spremnost svih da zajednički rade na jačoj realizaciji ciljeva koji vode ka Evropskoj Uniji. Takodje je dogovoreno da se naredna Konferencija održi iduće godine u Sloveniji.

«Željom za boljom koordinacijom i zajedničkim nastojanjima svih da se pomogne proširenju članica EU, kroz ispunjenje uslova koje stoje pred zemljama u regionu, jako smo zadovoljni. Što se tiče BiH, oba entiteta, trebaju se ugledati na Distrikt, jer je i u ovom kontekkstu u Brčkom postignuto najviše», rekao je ambasador Republike Austrije Martin Pamer

Konkretan projekat koji će od iduče godine početi sa regionalnom realizaciom je pružanje podrške brčanskoj «Luci» kroz apliciranje za novac evropskih fondova uz pomoć Hrvatske i Slovenije.

Na kraju konferencije gradonačelnik Anto Domić potpisao je Sporazum sa nevladinom organizacijom Evropski Pokret u BiH,  kojim se obavezuju na jačanje aktivnosti i medisku prezentaciju značaja ispunjenja uslova za ulazak u Evropsku Uniju.

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.