RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

U toku izrada novog Zakona o javnoj upravi

Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. Anto Domić i dogradonačelnik Esed Kadrić održali su danas radni sastanak s predstavnicima Ureda Europskog povjerenstva u Brčkom, te radne skupine i konzultantske tvrtke SIGMA koja je angažirana od strane EU povjerenstva za izradu nacrta zakona o javnoj upravi u Brčko Distriktu BiH.

Naime, Vlada Brčko Distrikta već nekoliko godina zajedno sa SIGMA-om radi na unaprjeđenju javne uprave te je s tim u svezi upriličena današnja posjeta stručnog konzultanta Hans-Joachima Rolla Brčko Distriktu. Novim zakonom bit će predloženo nekoliko značajnih novina u pogledu funkcioniranja javne uprave.

To prije svega podrazumijeva novu organizacijsku strukturu Odjela i drugih organa u smislu podjele Odjela na dvije razine. Također, uspostavila bi se nova procedura na izradi organizacijskih planova, a rukovođenje organizacijskim jedinicama bi se striktno formuliralo zakonom kao i odgovornosti. Istim bi se stvorio okvir za funkcionalnije organiziranje organa javne uprave u Brčko Distriktu BiH kao i uspostave neovisnih i decentraliziranih tijela u organima javne uprave.

Izvor:Vlada Brčko distrikta

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.